2009. december 7., hétfő

Gyöngy angyalka leírása / Beaded Angel - trutorial

Angyalkáim szárnyra keltek és néhány barátomnál landoltak a napokban. Sok pozitív visszajelzést és biztatást kaptam, ezért örömmel közzé teszem a leírást, ami mostanra kész is lett.

1. Vágjunk két szál vékony, kb. 120 cm-es gyöngyfűző drótot. Olyan vastagságút válasszunk, ami kétszer simán átfér a gyöngyszemeken.

2. A munkát az angyalka feje tetején kezdjük. Fűzzük át az egyik szálat egy szem arany színű gyöngyön úgy, hogy az pont a szál közepére kerüljön.

3. Fűzzünk fel két további gyöngyöt a szál egyik végén, a másik végét pedig szembe vezessük át a gyöngyökön. A továbbiakban végig szembe fűzéssel dolgozzunk.








4. A másik drótot is fűzzük át a középső egy arany gyöngyön és ismételjük meg a 3. lépést ezzel is.










5. Az ábra szerint alakult a munkánk, de húzzuk a szálat mindig szorosra. Most fogjuk meg az első és a második drót jobb felé eső végét és szembefűzéssel 3 újabb gyöngyöt fűzzünk rájuk. Figyeljünk arra, hogy a fejtetőn köralakúra formáljuk a felfűzött szemeket, így lesz szép gömbölyű a fejecske.

 6. A leolvasható minta szerint haladjunk végig. A szoknya részen is hajlítgassuk szépen harang alakúra a munkát körben, hogy ne legyen szögletes.


Orr: Fűzzünk az egyik szálra 4 rózsaszín gyöngyöt, az utolsó szemből öltsük vissza a drótot a 3. gyöngybe, majd még két rózsaszín gyöngy. A másik szálat fűzzük szembe, de csak 5 gyöngyön vezessük át. A középsőből így kialakul a kicsi orrocska.

Lábak: 15 rózsaszín gyöngyöt fűzzünk egy szál drótra, majd 8 arany következik. Forduljunk vissza úgy, hogy vezessük vissza a szálat a rózsaszín lábszáron végig. Készítsük el még egyszer, majd felül tekerjük össze a drótot. Egy hosszabb szálat hagyjunk, a többit vágjuk le. A megmaradt hosszabb drótot vezessük az angyal szoknyája alatt a fejen át kifelé. Visszahurkolva így akasztó készülhet a drótszálból.

Szárnyak: Fűzzünk 32 szem fehér gyöngyöt a drótra és erősítsük angyalkánk hátára. Ugyanez még egyszer szemben a másik oldalra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...