2015. május 17., vasárnap

Swarovski szíves nyakék - Necklace with Swarovski hearts

Most újra divat a körgallér szerű nyaklánc, ami persze az én fantáziámat sem hagyta nyugodni.
Nem akartam a bizsuboltok unásig ismételt szaténszállal betekert nagyszemű láncos verzióját majmolni (gondolom tudjátok miről beszélek) ezért valami egyedibbel kezdtem kísérletezni.

Csak első ránézésre egyszerű ez a minta. A valóság az, hogy legalább ötször lebontottam, mert hol a fűzőszál választás nem volt megfelelő, hol a kész nyakék íve nem feküdt ki rendesen, hol meg az egész lett merev és csúnya hullámos.

A második, piros verzió persze már egyszerűen ment, nem is kellett lebontani egyszer sem.
Leírom, hogy sikerült végül a tökéletes forma kialakítása:
- az alapot szembefűzéssel készítettem nyolcasokat fűzve egymás után 0,20-as damillal csiszolt üveggyöngyökből
- fűzőszállal (Fireline, vagy gyöngyfűző cérna) körbehaladva az alap alsó és felső szélén kásagyöngyöket fűztem a csiszolt gyöngyök közé úgy, hogy a felső szélen 15-ös, az alsón 11-es méretet használtam. Ez adta meg a lánc megfelelő ívét.
- az alsó soron haladva csiszolt cseh gyöngyből és 11-es kásából függesztékeket készítettem a Swari szíveknek szintén cérnát használva
- mivel annyi nagy csiszolt gyöngyöm volt csak, ami a lánc háromnegyedére volt csak elég, hátul egysoros cseh csiszoltból pótoltam a megfelelő hosszt, kapcsot tettem a két szál végére és kész.

Amint lesz több időm felteszem a mintát lépésről-lépésre verzióban is, de szerintem nektek menni fog a kép alapján is!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...