2011. november 13., vasárnap

RAW négyzet leírása - RAW square step by step

Korábban megígértem, hogy ennek az egyszerű, de annál mutatósabb RAW négyzetnek közzé teszem a leírását.

Amire szükségünk lesz:

- kb. 120 cm. 0,2-es damil kétszer
- japán, vagy cseh 0/11-es kásagyöngyök


 1. Vágjunk 120 cm. hosszú damilt. Fűzzünk 3 szem gyöngyöt, majd a negyediken szemből fűzzük át a damil két végét.
 2. Igazítsuk a négy szemet a damil közepére és húzzuk szorosra.
 3. A továbbiakban a damil mindkét oldalára fűzünk 1-1 szemet, majd egy harmadik közös gyöngyszemen szemből átvezetjük a két szálvéget.
 4. Ezután minden alkalommal húzzuk szorosra a szálat
5. Ismételjük összesen kilencszer az előző lépéseket. Most elérkezett a pillanat, hogy bevegyük a kanyart. Az egyik szálra 2 szemet fűzzünk, a másikra csak 1-et, amin egyből szembe is fűzünk az előző szállal. (a fotó beszédes, nézzétek meg)
 6. Természetesen itt is szorosra kell húzni a szálat.
 7. Haladjunk tovább. Minden oldalon összesen 10 kásagyöngynek kell lenni, tehát ha elérkeztünk ezen az oldalon is a kilencedikhez, ismételjük meg az 5. pont szerint a kanyart és folytassuk a munkát a harmadik oldallal, utána a negyedikkel.


 8. A negyedik oldal befejezését szemlélteti a fotó. Figyeljünk arra, hogy ezen az oldalon az első oldal kezdő szemével is számolnunk kell, tehát nyolc szembefűzés után a kilencedikkel csatlakozunk be a kezdő oldalba.








9. Elfordítottam jobbra 90 fokkal a négyzetet a következő lépések szemléltetéséhez.

A fekete pöttyel jelzett szemen fűzzük át a jobb oldali damilt. A balra fűzzünk egy kását, majd egy közös szemen szemből fűzzük át mindkettőt.





10. Húzzuk szorosra. A továbbiakban a jobb oldali damillal mindig a keret már meglévő, jobbra eső szemébe öltsünk, a baloldali szálra fűzzünk egy kását, majd egy közös szemen öltsünk szembe.








11. A fotó a kanyarodást mutatja. Nem csak a jobbra eső szemen, hanem a kanyar utáni elsőn is átvezetjük a jobb oldali damilt. Csak egy további kását fűzünk fel, amin szemből mindkét szálat átfűzzük.

12. Csináljunk mindjárt kettőt ebből a kis RAW keretből. A jobbra eső szálat vezessük kis a pöttyözött szemeken keresztül a keret külső szélére, a belső szál marad ahol van.

 13. Amikor kész mindkettő, fektessük pontosan egymásra a kettőt. Figyeljünk arra, hogy a kilógó szálak is ugyanazon gyöngyszemekből lógjanak, mindkét négyzetnél.

 14. Fűzzük át a két külső szálat szemből egy, a keret színétől eltérő kásagyöngyön (kék pötty), majd fűzzünk át az egymáson fekvő keretek szélein feketével jelölt szemein.





15. Ismét egy eltérő szín jön, majd két szem a keretből.

Ha jól dolgoztunk, ilyesmi lett a két négyzetből.






 

16. A belső oldalon kilógó szálakkal a fent leírt módszer szerint "beszeghetjük" a négyzet belső oldalait is.

A könnyebb szemléltetés miatt fotóztam le ennél az állásnál a belső szegést, de én ennél a lépésnél még nem fejeztem be a medálomat, hanem még egy sort fűztem arannyal a négyzeteim közepébe és csak ezután dolgoztam össze a kettőt. Az így kapott kisebb lyukat Swarovsky gyöngyökkel töltöttem ki.
:-)

3 megjegyzés:

  1. Nagyon szépen köszönöm Neked ezt a csodás leírást!
    Már régóta szeretném megtanulni a RAW technikát, de eddig nagyon bonyolultnak tűnt. :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon köszönöm a mintát,nagyon jó ki mutatós minta,érthető és szép!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó leírás, köszönöm, hogy közzétetted!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...