2011. május 17., kedd

Türkiz zöld medál - Turquise green pendant

Ja, hogy ilyen szín nincs is? Lehet! De Anita csak ezekkel a szavakkal tudta definiálni, mit is szeretne. Szerencsére - bár a pulcsit amire hivatkozott én nem láttam rajta - hamar körbejártuk, hogy mire is gondol pontosan.

A rivoli körkörös befoglalását különféle, (de végtére is nagyon hasonló) rozetta formában már kezdtem kicsit unni, ezért, mivel amúgy is izgatott a kör négyszögesítése belevágtam a feladatba.

Nem tudom összeszámolni mennyi munkaóra van ebben a medálban, vagy egy hónapja hever az asztalomon. A medál maga hamar kész lett, csak mivel szép domború formája lett, a hátuljára kívánkozott valami borítás, hogy tartást adjon neki.

Íme a hátulja.
Ezt a körbefűzött körformát csináltam, amit összevarrtam a széleken a medállal. Mivel a hézag az eleje és a hátulja között túl nagy lett volna, ezért két óriási zöld flitterből "kispárnát" készítettem és ezt a két rész összedolgozása előtt még közé tettem.

A kispárnát szó szerint kell érteni, mert a két flitter közé vatelint tömtem, hogy vastagsága legyen és a flitterek szélét körbevarrtam!

Nem tartom valószínűnek, hogy ezt a mutatványt valaha megismétlem, úgyhogy ez a darab igazán kiérdemelheti az egyedi jelzőt.



3 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...