2011. március 6., vasárnap

Drótkeret beszövögetése kásagyöngy segítségévelA tegnapi bejegyzésemben említettem, hogy egy (lehet, hogy csak számomra) új drótkeret kitöltési technikán agyalok, amit az elefánt készítésekor jelzés értékűen már alkalmaztam.

Ma elkészítettem a megálmodott medált és menet közben mindjárt fotóztam is a lépéseket, mert szerintem olyan egyszerű és mutatós, hogy bárki bátran próbálkozhat, biztosan sikeres lesz a végeredmény.


Japán kásagyöngyöt használtam, mert a lyukmérete nagyobb, mint távol-keleti társainak. Azért érdemes a méretet egy vastag varrótűvel ennél is ellenőrizni, nehogy meglepetés érjen minket munka közben.
A lényeg az, hogy a vékony fűzőszál 2x kényelmesen átmenjen egy gyöngyszemen.
Ha találunk ilyen gyöngyöt (legyen ez a minta), szúrjuk át rajta a vastag varrótűt. Ameddig felmegy rá a minta gyöngy, legalább addig kell az összes többi gyöngyszemnek is rácsúszni. Babra munka, de megéri!

1. 3,5 cm-es négyzet keretet készítettem vastag rézdrótból és a fotó szerint betekertem vékony réz szállal úgy, hogy a kásagyöngyökből minden oldalon 2-2 6-os csoportot képeztem.

Amikor körbeértem, egy kb. 10 cm-es szálat meghagytam, hogy a végén, amikor visszahajtom a medálakasztót, legyen mivel rögzíteni azt a kerethez.
2. Egy újabb kb. 1 méter hosszú szálat vágtam és a fotón látható módon, a kásagyöngyöket használva beszövögettem a keretet először függőlegesen...
3. ....azután vízszintesen, de itt már a munka színére eső szálakra díszítésképpen különféle nagyméretű gyöngyöt is fűztem.

A végén lehajtottam a medálakasztót, a két kilógó vastag szálat "felpöndörítettem", az elején meghagyott szálvéggel a kerethez rögzítettem.

3 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...