2010. június 5., szombat

Mobiltartó leírása - Mobile cover step by step tutorial

Mivel (egyik) tanult szakmám a varrás, örömmel teljesítem Giguska kívánságát, íme a mobiltartó leírása lépésről lépésre.



  1. Mérjük meg mobilunk derékbőségét.








2. A kiválasztott anyagból szabjunk egy négyzetet, melynek szélessége egyenlő a "derékbőség" + 1,5 cm varrásráhagyás. Én nem szeretem, ha lötyög a tartóban a mobil, ezért nem hagyok rá többet a bőségre. Ha valaki szeretné lazábbra hagyni, a "derékbőséghez" adjon hozzá 2 centit!










3. Alul 1,2 cm. felül 2,5 cm legyen a ráhagyás. Helyezzük a mobilt ezek figyelembevételével középre és jelöljük be az anyag két szélső, valamint alsó és felső szélén a felezővonalakat. Figyelem (!) a vízszintes felező vonal helyét a telefon magasságának felezésével kapjuk. Mivel alul kevesebb varrásszélességet hagyunk, mint felül, nem lehet egyszerűen az anyagot felezni hosszában. Ennek majd a díszítés helyének meghatározásakor lesz jelentősége.

4. Készítsünk csomós technikával egy csíkot, vagy válasszunk egy kedvünkre valót hímzett szalagból, vagy csipkéből. Vágjuk le a képen látható méretre, kb. 1-1 cm. a telefon aljától és tetejétől. 





5. Varrjunk a mobiltartó anyagából pántot a csík alsó és felső széleire. A pántok 7-8 mm-rel legyenek mindkét szélen szélesebbek a díszcsíknál.



6. Most van jelentősége annak, hogy az előbb bejelöltük a mobil pontos helyét. Helyezzük a pántok közé fogott díszcsíkot az anyagra, a dísz közepe a jelölések metszéspontjában legyen. Rögzítsük gombostűkkel.


7. Hajtsuk be kétoldalt a ráhagyásokat és varrjuk fel a pántokat. A felesleget vágjuk le alul és felül is.


8. Hajtsuk félbe az anyagot és 7 mm-es varrásszélességgel varrjuk össze hosszában. A varrás lesz a háta közepe. Simítsuk le a varrást, aki precíz el is tisztázhatja a széleket. Varrjuk össze a tok alját, arra figyeljünk, hogy elöl a minta, hátul a varrás pont középre kerüljön.


9. Fordítsuk ki a tokot. A felső széléből hajtsunk befelé 1,5  - 2 cm-t és kézzel, vagy géppel varrjuk le 1 cm-re a felső szélétől. Én most kézzel varrtam, mert a tok szája szűk és nem fért a gép alá.
Vágjunk kis nyílást oldalt az imént szegett részbe és fűzzünk bele zsinórt.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...